Terrazzo Tegels

Onderhoud van uw vloer in 3 stappen

  1. Reinigen van de vloer

Ongeveer 2 weken nadat de terrazzo vloer gelegd is kan de cementsluier en het bouwvuil verwijderd worden. Zorg er voor, om verkleuring te voorkomen, dat u de voegen nat maakt voordat u hieraan begint. Dweil eventueel uw gehele vloer een keer goed met schoon water voordat u begint.

Voor het verweideren van bouwvuil en cementsluier gebruikt u de HMK R155 zuurvrije grondreiniger.

 

  1. Het beschermen van de vloer

 

Terrazzo is een vloer met een open structuur. Het is daarom aan te raden uw vloer te beschermen door deze te impregneren.

HMK S234 is een impregneermiddel. HMK S232 is een Vlekbescherming zonder oplosmiddelen. Beide HMK producten zijn impregneermiddelen zonder dat deze de kleur van de vloer verdiepen. Ze zorgen voor een beschermlaag op uw terrazzo vloer die het binnendringen van olie, vet, vocht en ander vuil bemoeilijkt en uw vloer makkelijk in het onderhoud maakt. Nadat deze producten zijn uitgedroogd, hebben ze geen schadelijke eigenschappen voor de gezondheid meer.

 

  1. Het onderhoud van de vloer

 

Voor de dagelijkse/wekelijkse reiniging van uw vloer wordt de HMK P324 Edelzeep geadviseerd. Op plekken die intensief belopen worden (bijvoorbeeld voor een keuken) wordt geadviseerd om met regelmaat HMK P323 Slijtvaste Zijdeglans te gebruiken. Beide producten zijn te mengen met het dweilwater.

 

HMK Onderhoudsadvies Terrazzo Vloer